Trei, Doamne şi toate trei!

0
708

O femeie locotenent care acum activează la Râşnov a fost model şi pentru celelalte două fete ale familiei, cu toate formând acum o tripletă inedită în Armata Română.

Nu contează ce o fi, dar să facă armata”, au fost vorbele mamei Ramonei Vasile, înainte ca aceasta să se nască. Este sora mijlocie a unei familii cu trei fete din Câmpulung Muscel şi a fost „deschizătorul de drumuri” care a făcut ca apoi toate acestea să urmeze o carieră militară. Ramona – Mariana Vasile (foto) are 33 de ani şi este locotenent de intendenţă la Râşnov, după ce a absolvit Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri Piteşti, unde a ajuns după ce a văzut o broşură adusă de tatăl ei, în care se specifica faptul că se primesc fete în armată, după 20 de ani în care acestea nu au mai avut acces.

A absolvit şcoala militară în 2003, specializându-se în comunicaţii şi informatică, iar la 5 ani după ce începuse deja să lucreze a terminat Facultatea de Afaceri Internaţionale, în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. A avansat la gradul de locotenent, după ce a urmat cursul de ofiţeri din cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, ocazie cu care şi-a schimbat specializarea din comunicaţii şi informatică în intendenţă. Momentan, urmează cursurile de master în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare, iar soţul ei, cu care are o fetiţă de doi ani, lucrează de asemenea în sistemul militar.

„Mă împart între serviciu, familie şi studiile de master, dar îmi place tot ceea ce fac şi de aceea, consider că a urma cariera militară a fost cea mai bună alegere. Pe mai departe, probabil că nu mă voi opri aici, pentru că sunt o persoană activă şi perseverentă”, povesteşte Ramona pentru armataromaniei.ro.

mai mult la :  www.bzb.ro/stire/trei-doamne-si-toate-trei-a95966

Lasă un răspuns