Cele mai bune săritoare cu schiurile din lume vin pe 25 ianuarie la Râşnov

0
799

Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile de la Râşnov va găzdui în perioada 25 ianuarie – 27 ianuarie prima mare competiţie din acest an, respectiv Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile – feminin. Pregătirile pentru acest eveniment sportiv sunt în toi. „În această perioadă se produce zăpada artificială. Cel puţin în ceea ce ne priveşte, am luat toate măsurile, astfel încât sportivele din elita mondială care vor veni la Râşnov să beneficieze de cele mai bune condiţii de concurs”, ne-a declarat primarul Râşnovului, Liviu Butnariu.
Din fericire, anul acesta organizatorii sunt ajutaţi şi de vreme, având în vedere că meteorologii nu au emis nici o prognoză din care să rezulte că ar urma un val de căldură. În ultimii ani, organizatorii au fost puşi în situaţia de a depozita zăpada în pădure şi de a o transporta apoi la trambuline cu ajutorul camioanelor.

Programul competiţiei
În ceea ce priveşte programul competiţiei, vineri, 25 ianuarie, de la ora 12.00, va avea loc antrenamentul oficial, iar de la ora 14.00 se va desfăşura prima runda de calificări.
Sâmbătă, 26 ianuarie, programul va începe de la ora 12.30, cu săriturile de probă. De la 13.30 va avea loc prima manşă a competiţiei, urmată de manşa finală. Ziua se va încheia cu festivitatea de premiere. Duminică, 27 ianuarie, programul competiţional va începe de la 12.15 cu o rundă de calificări. Manşa I va începe de la ora 13.30 şi va fi urmată de manşa finală şi festivitatea de premiere. Primarul Râşnovului a precizat ca la ediţia din acest an sunt aşteptate să participe primele 40 de săritoare ale lumii, mai ales că rezultatele de la Râşnov sunt luate în stabilirea clasamentul mondial.

www.bzb.ro/

Lasă un răspuns