Comunicat de presă – Festivalul de Film Istoric Râșnov

0
753

Promisiunile electorale pot aduce studenților un loc la școala de Vară a Festivalului de Film Istoric de la Râșnov.  Între 28 iulie și 6 august 2017, în cadrul celei de-a noua ediții a Festivalului de Film Istoric Râșnov, 15 studenți și masteranzi pasionați de istorie vor putea participa gratuit la școala de Vară ASTRA. Pentru a putea câștiga unul dintre locurile disponibile, prin care vor avea acces la toate evenimentele festivalului și le vor fi acoperite integral costurile de cazare și masă, tinerii trebuie să trimită o listă de promisiuni electorale prin care vor convinge organizatorii.

Festivalul de Film Istoric Râșnov a ajuns la cea de-a noua ediție, fiind organizat în Cetatea Râșnov și Cinematograful Amza Pellea. Pe toată perioada acestui eveniment, inițiatorii festivalului, Primăria Râșnov și Asociația Mioritics, vor organiza școala de Vară ASTRA pentru tinerii interesați de istorie și discuții cu ambasadori, profesori, istorici, experți, jurnaliști și martori ai evenimentelor istorice.

Pentru a câștiga un loc la școala de Vară ASTRA, studenții trebuie să trimită, până la data de 11 iunie 2017, pe adresa mihai@mioritics.ro, CV-ul și un scurt material (maximum 1 pagină A4, Times New Roman, 11) pe tema: ‘Ești candidat la alegerile prezidențiale din România în anul 2019. Ești foarte hotărât(ă) să câștigi. TREBUIE să câștigi! Trimite-ne lista cu maxim 5 promisiuni electorale pe care le vei promova și explică de ce crezi că ele vor convinge alegătorii’.

Mai mult, participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniți cel mai târziu la data de 27 iulie 2016) și 26 de ani și să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat. Organizatorii își rezervă dreptul de face selecția studenților înscriși, în limita celor 15 locuri disponibile. Materialele selectate vor fi publicate în materialele de promovare ale evenimentului în scop non-comercial.

Programul final al prelegerilor va fi publicat la sfârșitul lunii iunie. Mai multe detalii despre temele și lectorii prezenți în 2016 sunt disponibile la școala de Vară ASTRA 2016. O prezentare a edițiilor anterioare poate fi urmărită aici.

Despre Festivalul de Film Istoric Râșnov

10 zile în Cetatea Râșnovului la început de august.

Fără covor roșu, fără fițe, fără isterie, fără breaking news.

Ca să înțelegi ce ți se întâmplă!

Subiecte relevante, filme deștepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante, răcoarea nopților carpatine, expoziții, standuri de cărți.

Festivalul de Film Istoric de la Râșnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorința valorificării unui capitol important al cinematografiei locale și mondiale, dar și din nevoia de a produce în spațiul public românesc discuții despre teme al căror impact temporal depășeste efemeritatea clipei. S-a născut astfel un eveniment unic pe piața culturală românească în care Istoria și Filmul Istoric stârnesc gânduri și pasiuni, informează și emoționează, ridică întrebări și dezbate răspunsuri. O întâmplare proaspătă și relaxată, care înțelege să mixeze în chip firesc rigoarea și umorul.

Cu opt ediții la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râșnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a orașului transilvan în topul național al destinațiilor cultural-turistice (peste 400.000 vizitatori pe an). Mai multe detalii sunt disponibile la www.ffir.ro.

Mihai Dragomir, coordonator festival

www.facebook.com/filmistoricrasnov

 

mai mult la :   www.agerpres.ro/comunicate/2017/05/09/comunicat-de-presa-festivalul-de-film-istoric-rasnov-17-24-18

Lasă un răspuns