generalul Sorin Gabriel Cozma, a susţinut, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri la Festivalul de film istoric de la Râşnov

0
778

Şeful Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul SRI, generalul Sorin Gabriel Cozma, a susţinut, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri la Festivalul de film istoric de la Râşnov, că Daesh este „o mutaţie genetică” a Al-Qaeda, acţionând cu o violenţă nejustificată, nediscriminând între cei vizaţi de atentate. Potrivit News.ro, generalul Cozma a avertizat că „indiciile arată că Daesh pregăteşte un atac de mari proporţii, inedit”.

Şeful Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul SRI a susţinut, duminică, o prelegere în cadrul Festivalului de film istoric de la Râşnov, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Conform paginii de Facebook a festivalului, generalul Cozma a afirmat că „SRI nu e un serviciu secret, ci un serviciu public”. „Avem până şi Facebook”, a punctat el.

„Ştim că nu suntem un serviciu simpatizat, dar suntem unul necesar. Noi suntem sistemul imunitar al societăţii. Nimeni nu face filme despre sistemul imunitar”, a mai spus generalul Sorin Gabriel Cozma despre rolul SRI.

579f0251682ccf03f2f2da90

El a susţinut că interesul SRI este să aibă mai mult control civil, nu mai puţin, pentru că un astfel de control întărit ar creşterea încrederea publicului în serviciu.

Despre Statul Islamic, generalul Cozma a spus: „Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de Daesh. Nu putem permite să se numească stat”.

Conform sursei citate, şeful Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul SRI a susţinut că „Daesh e o mutaţie genetică a Al-Qaeda”.

El a arătat totodată că Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera, în timp ce Daesh aparţine erei Facebook şi Twitter.

mai mult la :

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/SRI+indicii+Daesh+pregateste+atac+proportii+inedit

Lasă un răspuns