Expoziţie de fosile ale unor mamifere preistorice, lansată de Ziua Naţională la Dino Parc din Râşnov

0
883

Dino Parc din Râşnov în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, lansează de Ziua Naţională a României o expoziţie de fosile ale unor mamifere preistorice care au trăit pe teritoriul ţării noastre în Pliocen şi Cuaternar, în urmă cu şapte milioane de ani, informează luni într-un comunicat de presă Dino Parc.

Cei interesaţi vor putea vedea o selecţie de fosile aflate în stare foarte bună de conservare, printre care un craniu al ursului de peşteră, molari de rinocer şi mamut cu blană,o mandibulă a uriaşului Deinotherium şi multe alte exponate la fel de interesante, potrivit sursei citate.

„Colaborarea dintre Dino Parc şi Universitatea Bucureşti a devenit deja o tradiţie, iar acest lucru mă bucură, mai ales că în cadrul parcului aceste exponate, de o valoare inestimabilă, beneficiază de atenţia pe care o merită.Mai mult decât atât, fosilele sunt expuse unui public numeros format preponderent din copii cărora avem astfel ocazia să le deschidem apetitul pentru geologie şi ştiinţă în general”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc, citat de comunicatul de presă.

Dino Parc Râşnov şi Universitatea Bucureşti se află la cea de- a cincea colaborare după ce în trecut au prezentat publicului reproducerea la scară reală a pterozaurului Hatzegopteryx, cel mai mare animal zburător din lume descoperit la Haţeg, cuiburi de ouă reale de dinozaur,un fragment de meteorit şi fosile ale unor dinozauri descoperiţi pe teritoriul României, exponate care sunt şi în prezent expuse în cadrul parcului de la Râşnov.

„Fosilele acestor mamifere ne prezintă o parte foarte interesantă a istoriei pământului românesc,cunoscută prin mari fluctuaţii climatice, bine ilustrate prin mamiferele care s-au succedat: gazele, girafe, elefanţi şi bizoni de stepă în perioadele calde, rinocerul cu blană şi mamutul lânos în perioadele glaciare din ultimii două milioane de ani. Niciuna dintre speciile cuprinse în această expoziţie nu mai trăieşte pe teritoriul ţării noastre”, a declarat Dan Grigorescu, profesor la Universitatea Bucureşti, menţionează documentul citat.

Dino Parc din Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, aflat în apropierea Cetăţii Râşnov.Pe lângă un traseu impresionant, cu 50 de dinozauri în mărime naturală, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D, expoziţii interactive şi multe alte zone interactive, precizează sursa citată. AGERPRES

Lasă un răspuns