Expoziție geologică și paleontologică unică în România, la Dino Parc Râșnov

0
820

Dino Parc din Râșnov găzduiește începând de marți până pe 10 iunie expoziția intitulată „Misterele genezei Carpaților – O istorie de sute de milioane de ani”, o expoziție geologică și paleontologică inedită, unică în România, unde pot fi admirate roci și fosile, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de organizatori.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor putea admira combinații de minerale în rocă magmatică, cele mai mari cristale de tremolit din România, fragmente de aragonit din cel mai mare zăcământ din Europa și „Opalul Doboș”, un tip de opal stratificat din zona Covasnei, unicul de acest fel din lume.

„Ne bucură faptul că putem veni în permanență cu lucruri noi pentru vizitatorii noștri. Expoziția de fosile și roci pe care o găzduim are multe elemente unicat, care suntem convinși că vor stârni interesul cunoscătorilor și al curioșilor deopotrivă. Expoziția poate fi vizitată gratuit de către oricine intră în parcul nostru”, precizează în comunicatul de presă Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov.

571dfeea682ccff0fbbda5ee

Cei prezenți vor putea să observe și să analizeze fosile ale animalelor preistorice care au fost găsite pe teritoriul țării noastre: bizonul de stepă, ursul de peșteră, mamutul lânos, rinocerul lânos sau calul preistoric.

Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei, și cel mai nou din Europa, a fost inaugurat anul trecut în luna iunie. Se întinde pe o suprafață de pădure de 1,4 ha, găzduiește 46 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime și 20 de metri înălțime, și cel mai mic de doar 30 de centimetri.

Prețul unui bilet pentru adulți costă 28 de lei și de 22 de lei pentru copii. Pentru copii cu vârsta sub trei ani intrarea este gratuită, se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES/(AS-autor: Jana Pintili, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)

 

http://www.agerpres.ro/

Lasă un răspuns